שתן תכוף בכמויות מיזעריות וכאבים בבטן התחתונה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

03/02/2009 | 21:39 | מאת: לאה

שלום רב, אני בת 63. בשבועיים האחרונים החלה אצלה תופעה אשר לא סבלתי ממנה קודם לכן. אני מרגישה כי לוחץ לי מאוד ואני צריכה לתת שתן באופן דחוף, אולם נותנת מספר טיפות בודדות. אני רצה לשירותים כל שעה. בנוסף, יש לי כאבים בבטן התחתונה. עשיתי בדיקת שתן, ולא נמצאה דלקת. נקבע לי תור ל- C.T בעוד כחודש. מה יכולה להיות הסיבה לתופעה זו? האם יש מקום לדאגה? תודה מראש על תשובתך, לאה

03/02/2009 | 23:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

יתכנו סיבות רבות, אמנה רק חלק מהן: 1. זיהום בדרכי השתן (רצוי לחזור על הבדיקה) 2. אבנים בדרכי השתן 3. לחץ חיצוני על השלפוחית: ממקור גניקולוגי, מערכת עיכול 4.דלקת לא חיידקית של השלפוחית 5. התכווצויות לא רצוניות של השלפוחית בברכה ד"ר עמוס נאמן בדיקת ה- CT יכולה לשלול את רוב הבעיות "המדאיגות"

מנהלי פורום אורולוגיה