ורקיצולה דרגה 3 - מכריחים אותי לבצע תרגילים בצה"ל.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

16/07/2013 | 17:25 | מאת: אמיר

אהלן אני לוחם בצנחנים מזה שנתיים וחצי. לפני כחצי שנה היו לי כאבים עזים באשכים באמצע תרגיל וכתוצאה מזה שלחו אותי לבדיקות שהראו שיש לי וריקצולה דרגה 3 מצד שמאל ווריקוצלה דרגה 1 מצד ימין. (יש לציין שגם עברתי ניתוח בקע לפני שנה וחצי ובאולטרה סאונד לפני שנה וחצי לא הופיעה וריקוצלה מה שאומר שקיבלתי את זה בצבא) לאחר מכן קיבלתי פטורים מתרגילי שטח ומאמץ פיזי מאורלוג ששלח אותי גם לבצע בדיקת זרע(הפטור נגמר כבר לפני חודשים ושום דבר לא השתנה מאז). לפני שבועים ביצעתי את הבדיקת זרע והיום שלחו אותי לרופא יחידה שלנו שאמר לי שאני יוצא לתרגיל הכולל צניחה ולאחר מכן תרגילים שכוללים הליכה מעל 10 קילומטר וסחיבת משקלים כבדים. אני שכבר ניסיתי לעשות ולצאת לתרגילים ותמיד בשלב כלשהו הגעתי לכאבים באזור אמרתי לו שאני סובל מכאבים חדים ואני לא רוצה לצאת לתרגיל במצב הזה. הרופא אמר לי שאם אני יוצא לתרגיל זה לא יהפוך את הורקיצולה לגרוע יותר(מה שיכול נכון זה אני לא יודע) ושאני בתור חייל צריך לסבול את הכאבים בתרגיל גם אם יהיו לי.. ורק במקרה של כאבי תופת אני אוכל לבקש לצאת לתרגיל. ששאלתי איך זה הגיוני שאורולוג נתן לי פטור והוא חושב שאני לא צריך לבצע מאמצים פיזים עצימיים (יש לציין שלא ראיתי כבר אורולוג כמעט חצי שנה ולכן הפטור נגמר לי) והוא אומר שאני כן מחויב לצאת הוא אמר שהאורולוג לא אובייקטיבי והוא לא מבין את ההשלכות הצבאיות. השאלה שלי אם זה הגיוני שהוא מכריח אותי לצאת לתרגיל עם וריקוצלה ? והוא פשוט מאוד יכול להגיד לי שאני צריך לסבול כאבים באשכים כי אני חייל? ומה אני יכול לעשות במקרה וזה מצב לא תקין? תודה רבה

19/07/2013 | 11:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אמיר, קראתי את הפניה שלך , אם הבנתי נכון אני רוצה שאמליץ לך איך להתמודד עם צה"ל בנושא , את זה אני לא יכול לעשות הפורום נועד לענות על שאלות רפואיות בברכה

19/07/2013 | 11:21 | מאת: אמיר

הכוונה העיקרית שלי היא האם יכולים להכריח חייל שיש לו וריקוצלה דרגה 3 עם כאבים באשכים לבצע פעילות גופנית ולסבול את הכאב כי אם כואב לחייל הוא צריך לסבול את זה ולהמשיך (במילים אלו השתמש רופא היחידה) .. תודה

מנהלי פורום אורולוגיה