מודאגת ולחוצה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/02/2009 | 00:51 | מאת: אלמונית

בעבר סרטן שלפוחית שתן כל הזמן מודאגת שמה יחזור מה תדירות של חזרת סרטן בכיס השתן ומה הסימנים לחזרתו למעט דם בשתן והשתנה מרובה בלילה איזה עוד סימנים אשמח לתשובה מהירה תודה

20/02/2009 | 18:40 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רב השאלה שלך כללית מאוד, דרושה היסטוריה רפואית מדויקת ובירור פרטים דמוגרפים והרגלים כגון עישון לצורך מתן תשןבה ממוקדת יותר. במידה וקיים ממצא אחד בלבד קטן ושיטחי אחוז החזרה בסדר גודל של 40% . במידה והממצא הראשוני גדול, מספר רב של הישנויות, איפיון תאי הסרטן במיקרוסקופ מתאימים למה שנקרא high grade או CIS, ויש חדירה של שכבת הרירית של השלפוחית אחוז החזרה בסביבות 70%.

מנהלי פורום אורולוגיה