עיבוי דופן ימנית ואחורית של שלפוחית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/04/2013 | 23:12 | מאת: דבי

שלום !! אמי בת 71 מכיוון שבזמן אחרון התלוננה על כאבים באיזור השחלות התחלנו בירור כדי לדעת מה הסיבה , היא טוענת שלפעמים זה נרגע קצת הכאב לאחר מתן שתן , שגם מאד קשה לה להתאפק , בביקת US יצא שהיא לא מרוקנת את השלפוחית עד הסוף ובCT אגן ללא חומר ניגוד יצא "שלפוחית בגודל תקינה,מודגם עיבוי דופן ימנית ואחורית עם דיברטיקולים בודדים קטנים , לשקול בירור ע"י אורולוג, כמובן קבעתי תור חוזר לאורולוג של קופת חולים בינתיים זה יהיה רק בסוף החודש אבל בינתיים רציתי לדעת בבקשה מה זה יכול להיות , קראתי הרבה דברים כאן אבל לרוב מתייחסים לקשר עם הערמונית בעיה של גברים , מה יכול להיות העיבוי הזה אצל נשים ? הבדיקות אחרות של גינקולוגיה יצאו תקינות רק חסר לנו גסטרו אבל בינתיים האם יש מקום לדאגה על התשובה שבCT .? מה יכול לגרום לעיבוי ?

29/05/2013 | 12:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, כאשר אני רואה מטופלת עם ממצאים כאלו בראש ובראשונה צריך לשלול שלא מדובר בתהליך סרטני. לאחר ששללנו זאת ישנן מספר מצבים שיכולים לגרום לעיבוי הדופן. מילוי חלקי של שלפוחית, דלקת , הפרעות בהטלת השתן ועוד בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה