PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

19/02/2009 | 18:42 | מאת: יוסי

שלום, אני בן 51, לפני שנה עשיתי ביופסיה לערמונית עקב PSA=3.53 (לפני שנתיים PSA=2.4) והתוצאה היתה שלילית. באולטרסאונד טרנסרקטלי התוצאות הבאות: PR 1.5 אלסטיות ברובה, נפח ערמונית 37 סמ"ק, הסתיידות TZ,CZ בימין ובשמאל עם הערה על בולטות. אונה מרכזית לא בולטת, קופסית שלמה. החודש PSA=4.4 אין לי בעייה של לחץ על צינור/שלפוחית השתן. שאלות: 1)האם אני צריך להיות מודאג מקצב עליית ה- PSA ? 2)לכמה זמן תשובת הביופסיה תקפה אם ה- PSA עולה בקצב שנתי של 0.8-0.9ng/ml ? 3)האם יכל להיות שהעלייה קשורה בגידול שפיר של הערמונית שקשור בהסתיידות ? תודה על התשובות

20/02/2009 | 18:29 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ממליץ שתפנה את כל השאלות לאורולוג המטפל. קצב עליה מעל 0.76 לשנה נחשב לגבוהה אם PSA ממשיך לעלות יש צורך בביופסיה חוזרת או ביופסית סטורציה תחת הרדמה. ישנם טכניקות היום המנסות למקד איזורים שונים בערמונית ע"י MRI ןלקחת ביופסיות מכוונות ההסתידות ככל הנראה אינה קשורה לעליית PSA שוב אני מדגיש כי רצוי ותפנה לאורולוג המטפל, התשובות שלי אינן מתבססות על כל התמונה הרפואית אלה רק מה שמסרתה לי ולעיתים דברים יוצאים מהקשרם. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה