ct אשמח לפענוח.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/03/2013 | 17:53 | מאת: ליאנה

שלום אמא שלי בת 73 ביצעה ct של הבטן בגלל כאב בטן . בסיכום: כיליה ימנית קוטב עליון ניצפה תהליך ציסטי בקוטר 25 מ"מ. לא דורש המשך ברור. כליה שמאלית ניראים שני מוקדים מסוידים זעירים ללא אפקט חסימתי. שלפוחית השתן עם אוויר ממצא דורש המשך ברור. זיהומי ? מה המשמעות של המוקדים בכיליה השמאלית , ואיך ניתן לרפא? מה המשמעות של אוויר בשלפוחית השתן? האם ציסטה בגודל כזה לא דורש המשך מעקב או ברור ? תודה

04/04/2013 | 12:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מכיוון שלא ראיתי את ה- CT בעצמי אני עונה רק על השאלה באופן כללי. אויר בשלפוחית יכול להיות משני לזיהום או לאחר הכנסת קטטר לשלפוחית השתן . מצריך המשך בירור ציסטה אם היא פשוטה לא מצריכה המשך בירור הסתידות בכליה - צריך לברר אם מדובר באבנים , תהליך מסויד או אחר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה