סעיף

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

17/03/2013 | 23:07 | מאת: ענת

שלום רב, אבי עבר אולטרסאונד של מערכת השתן ונמצא כי יש לו "סעיף בקוטר של 1.5 ס"מ" מה זה אומר? בנוסף היה כתוב גם כי התרקנות השתן היא לא סופית ונשאר שתן בשלפוחית. אשמח לקבל הסבר מפורט יותר או השערות לגביי התוצאות. תודה רבה, ענת

19/03/2013 | 15:58 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ענת, אני משער שאביך נשלח לביצוע האולטרהסאונד עקב חשד לערמונית מוגדלת. התוצאות של הבדיקה מראות שככל הנראה יש פגיעה בתפקוד השלפוחית משני ללחץ שנגרם בשלפוחית עקב חסימת מוצא שלפוחית השתן ע"י הערמונית. הסעיף בשלפוחית ושארית השתן הגדולה הן ביטוי "להחלשות" של דופן השלפוחית. אביך צריך טיפול תרופתי או ניתוחי. אשמח ליעץ לכם בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה