עלייה מתמדת בערכי PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/03/2013 | 10:37 | מאת: אמיל

להלן תוצאות בדיקה מאתמול: FREE/TOTAL RATIO -----22.6% FREE PSA ----3.57 ng/ml PSA ---15.77 ng/ml ביופסיה לפני שנה תקינה (עם תאים המצריכים מעקב) שלוש ביופסיות תקינות בעשר השנים האחרונות. ערכי FREE נעים בשנים האחרונות בין 25%-20% . לפני שנתיים בדיקת PCA3 -בביח הדסה עין כרם-גבולית (32%) האם יש בדיקה מדוייקת יותר כמו MRI.? האם זריקת טסטוירון שאני לוקח כל חודש יכולה להעלות ערכים אלה ?

19/03/2013 | 16:45 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אמיל אתה בטוח יודע שרמות גבוהות של PSA מעלות חשד שקיים סרטן ערמונית. אני בטוח שיש לך אורולוג , תפנה את השאלות אליו , אם אתה רוצה חוות נוספת תפנה לאורולוג נוסף. הניסיון "לקצר דרך" ע"י קבלת חוות דעת נוספת בפורמים יכולה להזיק לך. סתם לדוגמא אתה כותב "תאים המצריכים מעקב" מה הכוונה , האם PIN ? האם התגלה סרטן המצריך מעקב בלבד (גליסון 6 בפחות 5% מרקמה). תיקח את עצמך ברצינות תפנה לאורולוג שיבדוק אותך בן כמה אתה בכלל ? שונה הדבר אם אתה בן 85 או בין 50 . אינני נוהג להמליץ על טיפול תרופתי , הפסקתו או שינוי מינון בפורום , לפעמים נראה לי שאנשים איבדו את "הצפון" בכל מה שקשור לרפואה ולאינטרנט. תחשוב על מצב הפוך שהייתה מקבל תשובה מהמחשב שיש לך PSA 15 ואז מישהו היה כותב לך במייל לך תעשה ביופסיה , תפסיק או תתחיל תרופה זו או אחרת, מבלי לבדוק אותך , מבלי לדעת בן כמה אתה , מה מחלות רקע, מה ההיסטוריה הרפואית שלך , איזה ניתוחים עברת , האם יש אלרגיות. מה היית חושב ? היית חושב שזה טיפול גרוע!!!! טבצדק. לכן אני שואל אותך , מדוע אתה מחפש טיפול גרוע ? הרי מדובר פה בחשד למחלה סרטנית שיכולה לסכן את חייך. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה