גידול בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/02/2013 | 11:21 | מאת: ורד

שלום רב רציתי לשאול שאלה עקרונית מצאו לי בסי.טי גידול בכליה עשיתי מיפוי כליות ונאמר לה תיפקדו של 14 אחוז השאלה שלי נאמר לי שצריך לכרות את הכליה עוד נאמר לי שאחרי הכריתה לוקחים את הכליה לבדיקה פטלוגית ויכול להיות שלפי הבדיקה יתברר שזה לא סרטני השאלה שלי אין אפשרות לגלות אם זה סרטני בבדיקת ביופסיה אז למה לי לכרות בכלל,בפרט שיש לי היסטוריה של הרבה ניתוחים בבטן מה דעתך? אשמח לתשובה דרך אגב אני בת61 תודה ךמראש

21/02/2013 | 16:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

ישנם מחקרים רבים המדברים על ביופסיה כלייתית . ההמלצמה בשבלב זה לא לעשות ביופסיה רוטינית אלה רק במקרים מיוחדים. רצוי שתתיעץ עם האורולוג שלך . מבלי להכיר את המקרה שלך לעומקו , נראה שאם הכליה כמעט לא מתפקדת ויש חשד לגידול רצוי להוציא אותה

21/02/2013 | 21:49 | מאת: ורד

מנהלי פורום אורולוגיה