דיוורטיקול גדול בדופן צדדית - אולטרסאונד דרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/02/2013 | 16:05 | מאת: אלי

שלום, בחודשים האחרונים אני מרגיש כי שלפוחית השתן עדיין מלאה אפילו לאחר מתן שתן. כמו-כן, קשה לי יותר להחזיק את השלפוחית כאשר היא מלאה. בשבוע שעבר ביצעתי אולטרסאונד בדרכי השתן וכליות. בפיענוח בדיקת אולטרסאונד בדרכי השתן כתוב כי: שלפוחית שתן עם דפנות סדירים. דיוורטיקול גדול בדופן צדדית משמאל. ערמונית בגודל תקין משקלה 33 גרם, שארית גדולה כ-380 סמ"ק לאחר התרוקנות (לאחר התרוקנות שלישית). מה המשמעות של "דיוורטיקול גדול בדופן צדדית משמאל" ? אני בן 38 ולפני כחודש עשיתי בדיקת דם כללית כולל בדיקת שתן והתוצאות היו תקינות. תודה, אלי

07/02/2013 | 14:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, מדובר בסעיף של שלפוחית השתן, כלומר מעין התבלטות של כיס השתן כלפי חלל הבטן, ממצאים אלו מרים שיש לך בעיה בשלפוחית במקרים אלו אני לפעמיםפ ממליץ על ניתוח לתיקון עלייך לפנות לאורולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה