בדיקת ציסטוקופיה -צריבה במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

31/01/2013 | 18:32 | מאת: שמואל

בראשית יישר כוח על המיידע החשוב לחולים. . שנית ,אני אמור לעבור את הבדיקה הנ"ל בעקבות הצריבה הנמשכת זמו רב ( עד כ שנה) ,וכן בעקבות בדיקת U.S ובו נמצא אי סדירות דופן שמאל. שאלותי : 1. האם התהליך הוא ללא הרדמה ,וניתן לסבול את הכאב ( אם בכלל ).או בהרדמה מקומית ? אגב , אני עושה אחת לחמש שנים קולונוסקופיה . ( ללא זריקת טשטוש )וניתן לסבול. 2. האם כל אורולוג מבצע זאת או ישנם מומחים רק לציטוקופיה.? 3. כמה זמן נמשכת הבדיקה ? והאם לאחר מכן לא צפוי דמום ? 4. האם לדעתך ומנסיונך לאחר הבדיקה ניתן למנוע את הצריבה שמאוד מציקה ,בטפול מקומי או כדורים מתאימים.? תודה מראש על האינפורמציה החשובה .

05/02/2013 | 15:20 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אם אתה מסתדר עם קולונוסקופיה סביר להניח שגם ציסטוסקופיה לא תהווה בעיה. מבוצע בד"כ בהרדמה מקומית כמעט כל אורולוג מבצע את הבדיקה. הבדיקה נמשכת כ- 5 דקות. בד"כ ללא דימום כיתד מפסיקים את הצריבה ? ישנן תרופות נגד צריבה. אם יש ממצא בשלפוחית הגורם לצריבה יתכן שלאחר הסרתו הצריבה תשתפר בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה