גודש קל בכליה הימנית

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/01/2013 | 14:40 | מאת: חן

שלום רב ושבת שלום.. לפני כחודשיים עברתי הפלה לא טבעית בשבוע 17 בערך מאחר והוולד נמצא לא בריא. לאחר ההפלה וקבלת המחזור ושמירת נידה חזרתי לקיים יחסי מין והופיעו דלקות שתן (חשק כאשר אין כלום בעצם) ישר אחרי הקיום, יש לציין שהשתן בצבע רגיל ואני מרבה לשתות מים (רק מים). הלכתי לרופאה והביאה לי אנטיביוטיקה ואת התחליף של סדורל לאחר מכן עבר עוד חודש ושוב חזרו הדלקות ושוב לקחתי את התחליף של הסדורל אך ללא הועיל. פניתי שוב לרופאה על מנת לעשות סוף לנל. הפנתה אותי לבדיקות דם ושתן והכל יצא תקין. בנוסף הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד של הבטן התחתונה/דרכי שתן ובתוצאות יצא כך:כליה ימנית- בגודל,מבנה ומנח תקין, ללא עדות לגושים סולידיים או אבנים. גודש קל. כליה שמאלית- בגודל,מבנה ומנח תקין, ללא עדות לגושים סולידיים, אבנים או הדרונפרוזיס. כיס השתן- בקיבולת בינונית, במבנה תקין. האם הנני צריכה לדאוג מה גודש קל שצויין בכליה הימנית? עזרתך תודה רבה!! יש לציין שלפני ההפלה, כלומר במהלך ההריון לא היו לי כלל דלקות שתן ולפני ההריון היה לי אולי פעם אחת... תודה!

26/01/2013 | 23:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום חן, סיפור המקרה שלך מגולל מספר עובדות. . לא ברור לי מדוע נקבע שיש דלקת בדרכי השתן, לדברייך תרבית הייתה שלילית. לכן אני לא יודע אם להתייחס כדלקת אמתית. הרחבה קלה של כליה יכולה להיות כתוצאה מההיריון, דלקת, אבן ועוד. עקב המורכבות רצוי שתפני לאורולוג שיבדוק אותך בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה