יורובילינוגן גבוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/01/2013 | 16:38 | מאת: שרית

שלום! בתי בת 20 עברה בדיקת שתן לכללית לאחר חשד לדלקת בדרכי שתן. קיבלה את התוצאות הבאות: PH (6 | Nitrit (U) | | POSITIVE ketone (U) | | NEGATIVE Glucose (U) | | NORMAL |Urobilinogen (U) 8 mg/dL | ( Bilirubin (U) 3 mg/dL | ( Protein (U) 10 mg/dL | ( Leucocytes (U) 100 cell/µl | ( arythrocytes (U) | | NEGATIVE בקטריולוגיה Urine Culture | | תרבית שלילית טופלה באנטיביוטיקה, מרגישה טוב.ללא כל תסמינים נוספים. הרופאה המטפלת אמרה שאין צורך בבירור נוסף. האם להתעקש על בדיקה חוזרת? תפקודי כבד? תודה רבה

24/01/2013 | 08:39 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שרית, אני מבין שלבת שלך היה זיהום בדרכי השתן , כמו כן קיבלה אנטיביוטיקה וככל הנראה הזיהום חלף , כלומר קיבלה טיפול נכון ,האם היה חיידק בתרבית השתן ? בברכה

25/01/2013 | 15:29 | מאת: שרית

שלום דר' נאמן בהמשך להודעתי, הטיפול האנטיביוטי ניתן מראש, טרם קבלת התשובות. בבדיקת השתן לא נמצאו חיידקים. רק ניטריט גבוה, יורובילינוגן גבוה (8) בילירובין (3) ולאוקוציטים (100). כל השאר תקין. האם יש להתייחס באופן מיוחד לערכים הגבוהים שהתקבלו? בתי מרגישה טוב. תודה שרית

מנהלי פורום אורולוגיה