אורתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/01/2013 | 21:21 | מאת: אילנה

שלום רב, לפני כחודש בעקבות הימצאות של אבן בגודל 8 מ"מ עברתי נותוח להכנסת סטנט, לפני כשבוע עברתי אורתרוסקופיה שבה הוצאה האבן וגם הוצא הסטנט, לאחר הניתוח הוכנס גם הפעם קטטר כמו לאחר הכסת הסטנט, רק שבניתוח השני הוכנס קטטר כפול, ולאחר 24 שעות, קודם הוצא הקטטר הראשון ונאמר לישרק לאחר שעה ניתן להוציא את הקטטר השני. השאלה שלי היא למה בניתוח השני הוכנסו 2 קטטרים להבדיל מהנתוח הראשון והאם הרופא הוא זה שאמור להוציא את הקטטר הראשון (הוצא ע"י האחות) ורק לאחר שעה האחות אמורה להוציא את הקטטר השני?

12/01/2013 | 21:19 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אילינה, לא ברור לי מה את שואלת . מה הכוונה שני קטטרעם , אף פעם לא מכניסים שני קטטרים , אולי קטטר וסטנט , אולי קטטר וצינור המנקז את השופכן. רצוי שתשאלי את הרופא שניתח אותך, הוא בטח יכול להסביר לך הכי טוב מה נעשה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה