חסימה בדרכי השתן לאחר שפיכת זרע.

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/12/2012 | 13:49 | מאת: בר

דוקטור שלום רב. אני סובל כחודשיים מחסימה ותכיפות בשתן, ולאחר שפיכת זרע החסימה מחריפה בצורה משמעותית וישנה הקלה מסויימת רק לאחר יומיים-שלושה ולעיתים יותר. האורולוג בדק לי את האשכים והפנה אותי לבדיקות שתן, תרבית ואולטראסאונד ערמונית. וכל הבדיקות נמצאו תקינות... לכן איני יודע מה עליי לעשות בכדי לפתור את הבעיה נוכח הבדיקות שנמצאו תקינות. אולם האורולוג הפנה אותי לUS אשכים ואורופלומטריה ועדיין לא ניגשתי, שתי שאלות לי אליך דוקטור. מה יכול להיות הגורם לבעיה הזאת מאחר והבדיקות הנ''ל יצאו תקינות?? האם מדברי ניתן להסיק שמצבי הוא חמור ומדובר בתסמינים של מחלה מסוכנת ועליי לפנות שוב לרופא בדחיפות??

31/12/2012 | 17:16 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, חסרים מספר פרטים כדי לענות על השאלות שלך. אני אפילו לא יודע מה גילך. שונה הדבר אם אתה גבר בן 25 עם תלונות הללו או גבר בן 70 עם תלונות דומות. דבר שני האמרה שלך הבדיקות תקינות היא אימרה כללית שאין לה משמעות. מה גודל הערמונית בבדיקת US ? האם יש שארית שתן ופרטים נוספים חשובים כדי לקבל תמונה הגרומים לבעיה רבים: זיהום בדרכי השתן, הגדלת ערמונית, דלקת כרונית של הערמונית הם רק חלק מהאפשרויות סביר להניח שלא מדובר בבעיה מסוכנת תפנה לאורולוג בברכה

02/01/2013 | 20:31 | מאת: בר

לפי מה שרשום בדף של התוצאות: שלפוחית השתן נמצאה במילוי מירבי וגודל הערמונית בנפח 11 סמ''ק. פניתי לאורולוג, אך כמו שכתבתי הוא שלח אותי שוב לבדיקות דם ושתן לאחר שכבר עשיתי מספר פעמים ויצאו תקינות...האם הבעיה יכולה להיות קשורה באשכים?

מנהלי פורום אורולוגיה