גידולים באשך

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

07/12/2012 | 22:25 | מאת: בר

שלום דוקטור עמוס חשתי לפני מספר ימים בשני גושים קטנים באשך שמאל, מיד קבעתי תור לאורולוג שהפנה אותי לאולטראסאונד סאונד ובדיקת דם. בבדיקת הדם לא הופיעו מרקרים ובאולטראסאונד נכתב ש: "באספקט האמצעי הודגמו שני גושים סולידים עגולים, הגדול בין המוקדים כ-0.8X1.1 סמ' והקטן כ-0.5X0.7 סמ', גבולותם סדירים. ציור ווסקולרי של הממצאים קלוש. בקוטב תחתון של האשך הודגם מוקד סולידי נוסף עם הסתידות בגודל עד0.2 סמ' בתוכה. המוקד עצמו בגודל 0.5 סמ', ציור ווסקולרי קלוש. האורולוג שהפנה אותי, קרא את הממצאים והמצליץ לי לעבור ניתוח כריתה של אשך שמאל וטען שעדיף לא לחכות עם זה. אורלוג אחר שהספקתי להיות אצלו היום, טוען שאין צורך בכריתה ויש לעבור אולטראסאונד נוסף ואולי בהמשך בדיקות נוספות. רציתי לשאול: 1. למה שני האורולוגים לא הסתכלו בעצמם על התמונות של הבדיקה והסתמכו רק על המלל? 2. האורולוג השני טוען שרוב הסיכויים שלא מדובר בגידולים סרטניים ולכן אפשר לקחת קצת את הזמן עם עוד בדיקות.. למה האורולוג הראשון היה קצר עם היד על ההידק? תודה!

08/12/2012 | 16:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, בדיקת ה- US היא בדיקה תלוית בודק , כלומר מי שמבצע את הבדיקה רואה את הבדיקה על המסך , ברגע שעושים freeze ןהמכונה מדפיסה את התמונה לא תמיד יוצאת התמונה עליה המפענח התיחס. כלומר יכול להיות שהוא ראה גידול בקוטר 2 ס"מ אך המכונה הדפיסה תמונה 2 ס"מ ליד באיזור ללא גידול. לכן חלק מהאורולוגים ובכלל רופאים לא תמיד מסתכלים על הבדיקה , אני נוטה כן להתסכל על התמונה מכיוון שלעיתים יש תמונות תואמות את הפיענוח או לפחות עולות לי שאלות שאני מבקש לענות עלייהם נראה שאתה במצב מבלבל, קיבלת שני חוות דעת שונות ואתה לא יודע למי להאמין. הפתרון המתבקש זה לסמוך על אחד מהרופאים או לפנות לחוות דעת שלישית , הסכנה בכך זה שתקבל עוד חוות דעת שונה מחוות דעתם של השניים האחרים. במקרים של סרטן אשכים לבדיקת הרופא חשיבות רבה, אם אני בודק מטופל וחושב שיש לו סרטן אשכים אני ממליץ על ניתוח לכריתת אשך. בדיקת ה- US בד"כ נותנת תשובה די חד משמעית לגבי הממצאים , האם הם מחשידים לגידול או לא . ואז אם יש חשד לגידול צריך לכרות את האשך. בד"כ כאשר מדובר בגידול באשך , מדובר בד"כ בממצא אחד , נדיר יותר שמדובר במספר ממצאים (למרות שבהחלט יתכן שכן) בשורה התחתונה , תפנה לאורולוג שאתה סומך עליו בהצלחה ורפואה שלמה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה