אנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/12/2012 | 19:18 | מאת: ניר

עקב צריבה בשופכה ובפין ותחושה מוזרה באשכים ובפי הטבעת הומלץ על ידי הרופא טיפול(טרם התחלתי, מחר אעשה בדיקת STD PCR ולא רציתי לקלקל תשובת מעבדה עם האנטביוטיקה) בדוקסילין וציפרו למשך 10 ימים...עשיתי תרבית שתן וזרע ובתרבית זרע יש חיידק סטטיפוקוס אאוראוס...אני רואה שברשימת הרגישויות ששלחה המעבדה אין ציפרו אך הבנתי שאפלודקס וציפרו הם אותה משפחה S.aureus . Gentamicin רגיש Clindamycin רגיש Erythromycin עמיד Ofloxacin רגיש Fusidic acid רגיש Oxacillin רגיש Rifampicin רגיש Sulfamethoxa/Trimeth רגיש אז מה לעשות? להתחיל את הדוקסילין + הציפרו כמתוכנן או לשנות לאנטיביוטיקה אחרת (אופלודקס)?

08/12/2012 | 15:13 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום ניר, אני לא יכול בפורום להתחיל/לשנות/להפסיק טיפול תרופתי. רק רופא שמכיר אותך יכול לעשות זאת בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה