תכיפות במתן שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/11/2012 | 20:34 | מאת: דניאל

שלום ד"ר, אני בן 33, בריא בד"כ. מזה כחודשיים תכיפות במתן שתן (בממוצע כל שעתיים וחצי שלוש), לפעמים מתעורר בלילה לאחר 5 שעות שינה. הלחץ הוא לא חזק, זה יותר מעין תחושת אי נוחות בקצה הפין, אשר גוברת עם הזמן, עד להתרוקנות חוזרת. אציין כי השנה האחרונה הייתה טראומתית עבורי, מתוחה ואף חרדתית. רופא המשפחה ושני אורולוגים אצלם ביקרתי טוענים כי זה נובע ממתח נפשי ולא ביצעו בדיקות למעט תרבית (שלילית). אציין כי אני יותר חושש מהתופעה מאשר ממש מוטרד ממנה פיזית (אם כי כמובן שזה לא המצב הטבעי ששרר קודם לכן). שאלתי: מהן הסיבות לסימפטומים שאני מתאר? האם זה מאפיין מחלות קשות כגון סרטן ערמונית או שלפוחית? המלצות לבדיקות? תודה רבה על העזרה.

05/12/2012 | 11:54 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דניאל, כמאמר כללי ניתן להגיד שנדיר מאוד שיש גידולי סרטני של שלפוחית השתן או הערמונית בגילך. יכולות להיות סיבות רבות הגורמות לתסמינים שלך בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה