מאיפה ולמה יש כאב כזה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/11/2012 | 19:25 | מאת: נונו

שלום לפני כחודש התחילו אצלי כאבים מעל מותן ימין ובמפשעה לפעמים אני מרגישה שהאוזר הויהינאלי נורא כבד. הכאבים לפעמים מלווים בבחילות וצמרמורת. הכאב החד בא לסירוגין . לפעמים אני אפילו מרגישה כאבים באזור הטבור מסביב לו. הכאב הוא כמו שמיהו תופס לי את האזור. עשיתי צליומי רנטגן, בבית החולים בוצעו בדיקות דם ושתן. עישתי CT שיצא תקין חוץ מנוזל חופשי בכמות קטנמה באגן וציסטה קטנה מעל כליה שמאלית. אושפזתי לפני יומיים בבית החולים, נשעו עוד בדיקות דם, אולטראסאונד בטן. אין חום, אין שלשולים, לפעמים עצירות. אין דם שתן או בצואה. אני נכנסת לשירותים הרבה פעמים אל חשבתי שזה בגלל שאני שותה הרבה, צריבה בשתן נדיר מאד. לפעמים יש דקירות קטנות בגב. אבל עיקר הכאב זה במפשעה ימינית, מסביב לטבור ומעל מותן ימים ..יש כאב במגע. הבטן רכה. האם יכול להיות אבנים בדרכי השתן? ויאך מגלים?? אם לא בתרבית שתן....

05/12/2012 | 08:32 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום נונו, לעיתים תסמינים אלו יכולים להיות סימן מקדים שלאחריה מופיעה פריחה על העור שנקראת וריצלה זוסטר יכולות להיות כמובן סיבות אחרות לכאב, כאבי גב ועוד. CT היא הבדיקה הרגישה ביותר לאבחון אבנים ולכן אם הבדיקה תקינה סבירות נמוכה שמדובר באבנים

מנהלי פורום אורולוגיה