חשד לוריקוצלה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

21/11/2012 | 17:45 | מאת: מאור

שלום. שמי מאור ואני בן 24. לפני שבועיים הייתי בבר מצווה והרמתי את החתן על הכתפיים. אחרי יומיים היו לי כאבים באשכים, חשבתי שזה יעבור ומכוון שזה לא עבר הלכתי לרופא. הרופא טען כי יש מצב שזה וריקוצלה כי היה נפיחות באזור, באשך שמאל וקצת אודם.. הדבר מאוד הלחיץ אותי ופניתי לרופא המשפחה שלי (רופא אחר) שבדק אותי ואמר לי כי זה לא וריקוצלה וזה יעבור אחרי כמה ימים וזה כתוצאה ממאמץ יתר. וזה כלום וזה עובר לבד. הוא נתן לי משכך כאבים "איבופן 400 מ"ג ל5 ימים ואמר לי לנוח. הכאבים היו גם מקרינים לי כאבים לרגל שמאל ואכן אחרי כמה זמן הכאבים עברו אך שמתי לב כי הנפיחות עדיין לא עברה. כאילו אשך שמאל יותר נפוח טיפה מימין וגם לא סמטרי בגובה. הרופא שלח אותי לאוטרסאונד אשכים אך בגלל המצב הביטחוני בדרום לא יכולתי ללכת וקבעתי לשבוע הבא את הבדיקה. שמתי לב כי קורה לי גם דבר מוזר ביומים האחרונים כמו תחושה של גלי קור ברגליים, מין חשמל עיקוצוצים כזה ברגליים... הדבר מאוד מפחיד אותי ומכוון שאי גר בבאר שבע לא הלכתי שוב להיבדק. אשמח לקבל תשובה ממה זה יכול להיות. אציין גן כי אני מאוד רזה שוקל 61 קילו ובגובה 182. ויש לי קצת עקמת בגב שהורידה לי פרופיל בצבא. אני מאוד לחוץ ואשמח לקבל תשובה דחופה. תודה מראש. מאור

04/12/2012 | 13:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

כאשר אני רואה בפורום מישהו שמציין שזה שאלה דחופה עליו לפנות למיון או לטיפול רפואי דחוף. הפורום לא נועד לענות על בעיות דחופות. כאבים המקרינים לרגיליים לרוב אינם קשורים למערכת השתן ויותר קשורים לערכת עצבים (גב , דיסק וכו)

מנהלי פורום אורולוגיה