אבן בדרכי השתן?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/11/2012 | 19:09 | מאת: אסנת

שלום ד"ר. מזה כחצי שנה אני סובלת מכאבים בבטן תחתונה בצד ימין, במיקום ממש נמוך כמעט באגן, מקדימה. הכאבים באים לתקופות קצרות של בערך שבוע ומתפוגגים לבדם, זה בד"כ כאב עמום, רחב, מפוזר, אבל לפעמים מאד נקודתי ובכמה מקרים גם היו דקירות קלות. רופא משפחה מישש ובדק וגם כירורג, ולא מצאו כלום. הכאבים האחרונים התחילו לפני 3 שבועות והפעם לא מתפוגגים. הם פשוט שם כל הזמן, עברתי מחזור תוך כדי ונראה שזה לא משנה כלום (אבל קבעתי תור לגניקולוג בכל מקרה). רופא המשפחה שלח אותי לבדיקת שתן ואמר לי לשים לב אם יש עליות חום, אפילו קטנות. היום עלה לי החום ל-37.1, ומחר יש לי תור לכירורג. שתי שאלות: 1. להילחץ או לחכות לבוקר בסבלנות? 2. אף אחד לא דיבר על אבנים (לא שהם מדברים הרבה ממילא), יכול להיות שזה לא מתאים לסימפטומים? כי אין לי בעיות בשתן, צריבה, לחץ, צבע, אבל היום התחלתי לשים לב שאולי יש החמרה בכאב אחרי מתן שתן והקלה בזמן שהשלפוחית מלאה, חשבתי שאולי האבן/אבנים הגיעו לשלפוחית... (ועכשיו שאני חושבת על זה נדמה לי שהכאב זז קצת לכיוון מרכז הבטן במהלך השבוע האחרון). אני מדמיינת או שיש מצב? תודה

21/11/2012 | 08:42 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, סביר להניח שהיית כבר אצל הכירורג בהחלט יכול להיות שמדבור באבנים בדרכי השתן

מנהלי פורום אורולוגיה