דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

10/11/2012 | 22:13 | מאת: מלי

בת השלושה חודשים עברה בדיקת U.S לדרכי השתן בעקבות דלקת בשתן שהיה לה בגיל חודשיים ( כלומר לפני כחודש ) התשובה של הבדיקה : כליה ימנית : תקינה בגודל וצורה ללא הידרונפרוזיס באורך 4.7 ס"מ . כליה שמלית : תקינה בגודל עם גודש מינימלי באגן הכליה באורך של 5.1 ס"מ . שלפוחית השתן : במילוי חלקי בלבד . אבקש לדעת מה פיענוח התשובה : גודש? ושלפוחית השתן ?

13/11/2012 | 12:15 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מלי, שלפוחית השתן היתה מלאה באופן חלקי בזמן הבדיקה. קיימת הרחבה קלה באגן כליה שמאל. יתכן ההרחבה משנית לדלקת , יתכן שמשנית לרפלוקס (חזרה של שתן מהשלפוחית לכליות) ויתכן שמודבר בהרחבה ללא סיבה. בברכה, ד"R עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה