הרחבה של הכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/08/2012 | 08:25 | מאת: לימור

שלום רב! בעקבות אישפוז בבית חולים בשל הפרעה בניקוז הכליה הימנית (הידרונפרוזיס) ולאחר מכן הרחבה של של השופכן על ידי שני תומכים נפתרה בעיית ההרחבה לאחר שחרור מבית החולים ושבוע מיום השחרור נעשתה בדיקה חוזרת של אולטרטסונד לוודא שהכל בסדר הבדיקה הראתה כי ההרחבה של הכליה שוב חזרה הרופא כעת ממליץ על ניתוח על מנת לשים שוב 2 תומכים לתקופה של חודש וחצי בתקווה שהדבר יפתור לחלוטין את העצרויות ואת ההרחבה של הכליה הימנית. שאלתי הינה האם תהליך כזה הכרחי , הכנסת התומכים ,האם ישנו סיכון לכליה בהשארת המצב כמו שהוא -הרחבה של הכליה (הידרונפרוזיס) האם הכנסת התומכים אכן יכולה בוודאות לפתור את הבעיה של הרחבת הכליה? מה הסיכון בהליך כזה של הכנסת התומכים ?-והאם אולי יש טיפול אחר או אלטרנטיבה אחרת לפתרון הבעיה תודה מראש על תשובתך

06/09/2012 | 08:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לימור, חסרים כאן המון נתונים. מדוע יש היצרות ? האם עקב מחלת אבנים, האם מולד , האם לאחר התערבוות ניתוחיות, האם לאחר השקה של שופכנים למעי, האם עקב גידול חיצוני הגורם ללחץ במקרים כאלו לעיתים אני ממליץ על ניתוח כדי לפתור את הבעיה . הכנסת תומכנים בלבד בד"כ לא תפתור את הבעיה. חשוב שתפני ליעוץ מסודר כדי לקבל החלטה נכונה. בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה