כאב באזור האשכים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/08/2012 | 13:53 | מאת: אריאל

שלום, מזה כשנה יש לי כאבים שבאים והולכים מדי מספר שבועות, באזור המפשעה. בדיקה פיזית של אורולוג, בדיקות דם מקיפות, שתן וזרע לא העלו בעיות, נשללו מחלות מין ודלקות, נשללה בעיה בערמונית, בכליות ובדרכי השתן וכן בוצעה בדיקה כללית של האזור בידי רופא משפחה, לא נמצאה עדות לבקע, טרם ראיתי כירורג. בגל הכאב הנוכחי הצלחתי למקד את הכאב לחיץ בין הנקבים, וליתר דיוק, לשריר הגלילי שנמצא "בתוך" כיס האשכים, מעל האשכים עצמם, ממש במרכז (ולכן יתכן שמדובר במינוח אחר, ואני אינני מדייק), משם הכאב מקרין לאשכים. מה זה יכול להיות ואיזה רופא עלי לראות על מנת לטפל בבעיה? יש לציין כי הכאב אינו גובר עם הזמן או ממושך. הוא מגיע, מורגש לכמה שעות או ימים, וחולף.

06/09/2012 | 08:37 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אריאל, לצערי סביר להניח שלא יגלו מה מקור הכאב. כפי שאני מבין התלונות שלך השתנו עם הזמן, בתחילה היה חשד לבקע ועכשיו אתה מתאר מקום בשם שלא קיים. הייתי ממליץ לפנות לאורולוג אך לבוא עם ציפיות נמוכות. לעיתים מבצעים מספר רב של בדיקות כולל בדיקות חודרניות מכיוון שהמטופל מבקש הסבר וטיפול ולעיתים חלק מהבדיקות מיותרות בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה