דלקת בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2012 | 21:39 | מאת: טוטי

שלום, אני בת 21, עם בן זוג קבוע בשלוש שנים האחרונות (יחסי מין באופן סדיר פחות או יותר). אני סובלת מדלקות בשתן (לפי הרגשתי, חוזרות בתדירות גבוהה). הטיפול בעבר היה תקיפת גופי עם כמויות מטורפות של מיץ חמוציות (אז זה עזר) לאחרונה זה הפסיק לעזור ועל מנת לא להחמיר עם המצב, נגשתי לרופא וקיבלתי אנטיביוטיקה(יש לציין שאני בעייתי בשתיית כדורים גדולים ולכן קיבלתי סירופ מגעיל בהחלט). אחרי הפעמים הבאות הקניקולוג (שלא מצא בשתן שלי שום דבר) שלח אותי לאורולוג שאמר שהרגשת הצריבה הנמשכת והמופיע נגרמת עקב שתיית מים לא מספקת. התחלתי להכריח עצמי לשתות מים (בכמויות גדולות בהרבה מבעבר). והינה הותקפתי בדלקת, שוב (לא הרגשת צריבות אלא דלקת שמשתקת אותי מכל תפקוד יומיומי)- יש לציין שמה שהציל אותי בנוסף בעבר זה אבקת "אוריקל" בבית המרקחת הובטח לי שזה טבעי). אך לצערי הפעם גם זה לא עזר ונאלצתי לקחת כדור "סדורל"(אותו הצלחתי לבלוע אחרי מלחמה עצמית.) שאלותיי הן: 1) איזה בדיקות ניתן לבצע על מנת לשלול אפשרות לדלקת כרונית או גורמים לדלקות חוזרות? 2)עד כמה "אוריקל" אכן טבעי ואינו פוגע? 3) עד כמה "סדורל" פוגע? הרי שאנטיביוטיקה פוגעת וזה ידוע. יש לציין שבתקופות מסוימות אני שותה פרוביוטיקת חמוציות למניעה ותחזוק. המון המון תודה :)

23/08/2012 | 09:38 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום טוטי, הבעיה שאת מתארת של זיהומים חוזרים בדרכי השתן היא נפוצה מאוד בגילך. לצערי לעיתים קשה מאוד לטפל בתופעה. אנטיביוטיקה מניעתית לעיתים זה הטיפול הטוב ביותר , אני לא מסכים איתך שזה פוגעה בגוף. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה