הידררונפרוזיס בהריון שבוע 25

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/08/2012 | 19:38 | מאת: שלי

שלום רב... אני שבוע 25 להריוני הראשון קצת בלחץ למעלה מחודש אני סובלת מכאבים מתחת לחזה ימין ומקרין לאורך פס החזה לגב .. עשיתי אולטראסונד בטן עליונה ולהלן מה שרשום: כליה ימין בגודל תקין ללא עדות לאבנים, פרנכימה שמורה, הידרונפרוזיס קל עד בינוני עם הידרואורטר ברוחב 0.8 ס"מ... הבנתי שהתינוק לוחץ על צינורית מעבר השתן וכן השתן מתנקז סביב הכליה ... שאלתי האם מצב זה מסוכן? האם אחרי ההריון זה בד"כ נעלם? ומה הטיפול שאפשר לעשות חוץ מלנקז את השתן עם צינור? במידה ומשארים זאת כך עד סוף ההריון האם בעתיד יכול להיגרם נזק לכליה ? אני מצטערת על האורך אודה לתשובות יש לציין שהכאבים באים מידי פעם

23/08/2012 | 09:06 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שלי, הכאבים שאת מתארת בחזה לא בטוח נגרמים מהכליה המורחבת. יש לוודא אם אכן יש אינדיקציה לניקוז הכליה . המצאות גוף זר בגוף מהוה גורם סיכון לזיהומים בדרכי השתן ובעיות אחרות אך בד"כ הדבר עובר בשלום . בברכה ד"ר עמוס נאמן

23/08/2012 | 20:19 | מאת: שלי

לפי איזה אינדקציה נוספת אפשר לבבדוק אם צריך ניקוז או לא חוץ מאולטראסונד מעקב והאם מצב זה יכול לגרום לנזק לכליה בעתיד ואם יש רק כאבים ללא תסמינים האם זה יחייב ניקוז או רק לפי מעקב US?.תודה רבה

מנהלי פורום אורולוגיה