ניתוח וריקוצלה דו צדדי

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

09/08/2012 | 14:16 | מאת: משה

שלום ד"ר, עברתי ניתוח וריקוצלה דו-צדדי ויש לי מספר שאלות: 1) לפני הניתוח שמתי לב ששק האשכים מתנפח קצת ויורד (כמו סוג של נשימות..) האם ייתכן שזה כתוצאה מזרימת דם בורידים המורחבים? ואם אני לא טועה עדיין זה קורה גם אחרי הניתוח... האם ייתכן שעדיין ישנה זרימת דם בורידים המורחבים גם לאחר הניתוח?! 2) כמה זמן לאחר הניתוח לא אמורים לראות חיצונית את הורידים הבולטים? (היה וריקוצלה בדרגה 3 והורידים עדיין נראים בצורה בולטת) 3) האם אופייני כאבים חזקים בצד הימני של האגן לאחר הניתוח כאשר בצד השמאלי בקושי מורגש? (בצד השמאלי היה וריקוצלה דרגה 3 ובצד ימין דרגה ) תודה רבה,

16/08/2012 | 12:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

משה, 1. זרימת הדם בורידים היא בלחץ נמוך מאוד ולא מרגישים את הזרימה כמו בעורקים. בדיקת US דופלר יכולה להדגים אם קיימת זרימה 2. לעיתים לוקח הרבה זמן עד שהורידים נעלמים 3. הכאבים לא אופיניים , שווה לבדוק זאת בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה