תוצאות בדיקת NPT

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/08/2012 | 12:13 | מאת: יוספי

שלום, ברצוני לקבל חוות דעת ראשונית על משמעות הבדיקה ותוצאותיה. אבחנה קלינית בזמן הפניה:COmbined . משך הבדיקה:552 דקות. מספר זיקפות:3 . מספר זיקפות אפקטיביות:0 , זמן ממוצע של זיקפה:10 , זיקפה קצרה ביותר:3 , זיקפה ארוכה ביותר:15 , שינוי בפין: היקף הפין (Tumasence )קצה:מירבי 6.8 מינימלי 5.9 בסיס מירבי 7.1 מינימלי 6.0 . קשיחות הפין rigidity קצה:0% בסיס:23% . לסיכום: הבדיקה נערכה במשך 2 לילות. קיימת עדות להפרעה אורגנית במנגנון הזיקפה, חלק מהזיקפות שנרשמו או שלא הגיעו לעוצמת זיקפה תקינה או משך זמן שלהם היתה קצרה מהנורמה. לא ניתן להוציא מסקנות לגבי אתיולוגיה של ההפרעות בזיקפה על סמך בדיקה זו. הבדיקה נערכה בבי"ח איכילוב, ברצוני לציין שאני חולה סוכרת עברתי לפני 5 שנים ניתוח מעקפים ואני מטופל בתרופות לסוכרת ,לחץ דם, אשמח לקבל הבהרות למונחים הנ"ל ואם יש משהו לעשות בנידון.

07/08/2012 | 17:59 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בדיקה זו מראה שיש בעיה אורגנית. לא ניתן לדעת מה הסיבה לבעיה. ככל הנראה משני לסוכרת ולחץ דם. תפנה לאורולוג בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה