ד"ר שלום . כאבים באשך ברגעי עייפות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

02/08/2012 | 01:37 | מאת: עידן

שלום . כבר מזה שנים שבעת עייפות קשה,לאחר כמה ימים של נדודי שינה קשים, לחץ במסגרות (כרגע סטודנט) , ואולי גם הליכה מרובה נוצרים לי כאבים קשים בברכיים או באחת. בדרך כלל באחת הברכיים . תמיד כשזה קורה לאחר זמן מסויים שהברך כואבת האשך שבאותו צד של הרגל הכואבת כואב (למשל רגל שמאל כואבת - אשך שמאלי כואב). עוד פרטים : לא יתכן מצב בו אשך או שניהם יכאבו בלי שתכאב לפחות ברך אחת . אני בן 25 סטודנט . כאשר אני מצליח לישון כמה שעות טובות הכאב עובר עד לגל העייפות הבא (לרוב שבועות בין "התקפים של עייפות וכאב" ואפילו יותר) . אני יושב הרבה ולא פעם מרגיש כאבי גב . בהחלפת תחתון למשוחרר יותר או אפילו מכנסיים בלי הדבר נוח יותר ועוזר טיפה אבל לא בצורה משמעותית. כאשר הלכתי לרופא באחת הפעמים הוא הסתכל ואמר שהכל בסדר והאמת הוא חשב שזה בגלל שהייתי מעורר מינית ולא שפכתי . השאלות הן : -כמה דחוף לרוץ לרופא ? בגלל שהכאב עובר לאחר לילה אין לי עם מה לבוא אליו כטענה . -ממה יכול להיות שזה נובע ? -האם הבעיה מוכרת ? שכיחה? או נדירה? -האם כאב אשכים כזה שקורא פעם בחודש חודשיים בנוסף לכאבי ברכיים יכול לפגוע בפוריות ? בהנחה שהיא תקינה . -איזה טיפול יכול לעזור (ואעדיף לשמוע על טיפול לא חודרני) -האם יש משהו (חוץ מלישון ) שיכול להקל את הכאב? בנוסף האם יש דרך לדעת אם "הסתובב\התהפף" אשך ? אני לא ממוחה לכלום אבל זה לא נראה לי המצב . למרות זאת תמיד שאני מספר לחבר או לאחי הם אומרים לי תרוץ לרופא זה יכול להיות מסוכן ואם "התהפכה ביצה" יהיה צריך לכרות.. . כשרצתי לרופא הוא החזיר אותי הביתה באימרה שהכל בסדר (אולי גם בגלל הגיל) ובעייתי לרוץ פעם בחודשיים לאורולוג אם לא יותר תדיר ותמיד בשעות הערב . ולכן אשמח לדעת אם יש דרך לזהות אשך שהתהפך או איך שזה בטח נקרא בשפה רפואית כדי לשלול את העניין הזה . המון תודה מראש, אתה וצוות האתר בכלל עושים עבודה מעולה. ישר כוח !! עידן.

07/08/2012 | 17:46 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלוםפ עידן, יתכן והכאבים שאתה מרגיש באשך הם כאבים המוקרינים מהגב או מהמפשעה. לעיתים קרובות אני רואה מטטופלים עם כאבים בלתי מסוברים באשכים שלא מוצאים את הסיבה . הסיפור שיש לך כאבי גב בזמן ישיבה והעובדה שהכאבים חולפים לאחר מנוחה מרמזים בד"כ על בעיות בגב. בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה