סטנט לאחר ארתרוסקופיה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/07/2012 | 00:15 | מאת: אור

ד"ר נאמן שלום, אחותי אושפזה לפני שלשה ימים עקב אבן כליה וזיהום. בשל הקושי להתגבר על הזיהום הוחלט שלא להמתין לפליטה טבעית של האבן והיום היא עברה אורתרוסקופיה. האבן הוצאה בהצלחה ובסוף הפעולה נאמר לנו כי הוכנס סטנט לניקוז הכליה. ממקרה קודם במשפחה ידוע לי שהסטנט הושאר כשבוע בלבד ואילו פה מדברים הרופאים על הוצאת הסטנט רק כעבור חודש-חודש וחצי. מה היבה לכך? האם זה משקף בעיה נוספת? קרע? תודה מראש.

01/08/2012 | 18:44 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אור, רופאים שונים משאירים סטנטים לפרקי זמן שונים. כלומר זה שהושאר חודש יכול להיות אצל רופא אחד רוטינה ואצל אחר רק במקרים שהוא חושב שיש אינדיקציה להשארת סטנט לפרק זמן ממושך יותר תשאלו את המחלקה או רופא שניתח אותה . אני לא יכול לדעת מה היה הפעולה.

מנהלי פורום אורולוגיה