הריון ואנגיומיוליפומה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

25/07/2012 | 11:14 | מאת: איילה

שלום וברכה, לפני כשנה ושלושה חודשים התגלה אצלי ברחם גידול GTN שלב 1. בעקבות זאת, בתאריך 12-4-11עברתי בדיקתCT בטן, עם חומר ניגוד, שבו הודגם ממצא בצפיפות שומן בפרנכימה של הכליה הימנית 6 מ"מ. בגלל הGTN טופלתי במטרוטרקסט IM טיפול אחרון היה ב-6/6/2011. נאמר לי לעקוב אחר הממצא בכלייה. 29/8/2011 בדיקת US הודגם גוש שומני כ-8 מ"מ ANGIOMYOLIPOMA לאחר כ-9 חודשים בתאריך 15/5/2012 אותה תוצאה 8 מ"מ ANGIOMYOLIPOMA ללא ממצאים חריגים אחרים. מבחינת הרחם קיבלתי אישור מהגניאונקולוג לנסות להיכנס להריון. האם יש להריון השפעה מבחינה אורולוגית על ה ANGIOMYOLIPOMA? מה המעקב הנדרש? בברכת תודה, איילה

31/07/2012 | 18:55 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום איילה, מדובר ב- AML קטן 8 מ"מ. בד"כ לא גורם לבעיות. ככל הנמראה יש שכיחות יתר של דימום מ- AML בזמן ההריון לא ברור מה המנגנון לכך (לחץ של הרחם, שינויים הורמונאליים) בד"כ הממצאים שמדממים גדולים יותר ממזה שיש לך בברכה

01/08/2012 | 09:42 | מאת: איילה

מנהלי פורום אורולוגיה