דימום בשתן וחלבון בשתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/07/2012 | 22:33 | מאת: שירי

שלום רב, אני בחורה בת 28 ללא מחלות רקע. מזה כשבועיים אני סובלת מדימום בשתן (צבע של קולה)וללא תופעות נוספות - מצבי מצויין. תוצאות התרבית שתן הראו על כמות שהוגדרה "רבים מאוד" של כדוריות אדומות ובנוסף חלבון בשתן בערך של 100 (להבנתי מעט חורג מהנורמה) - יתר הממצאים יצאו תקינים לחלוטין. כמו כן US כליות וכיס השתן יצא תקין וכן בדיקות הדם הנלוות. ברור לי שמדובר בפורום בלבד אך אני מאוד לחוצה להבין ולדעת האם בשלב זה נראה כי הכיוון הוא מחלות כילה למינהן וניתן באופן גורף לשלול גידולים ממאירים? במידה וכן האם בכ"ז עלי לעבור ציטוסקופיה? המון תודה, שירי

31/07/2012 | 18:02 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום שירי, תפני לנפרולוג , אם הוא אומר שמדובר בבעיה כלייתית אז אין צורך בציסטוסקופיה בד"כ.

מנהלי פורום אורולוגיה