אבנים בכליות בהריון

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/06/2012 | 09:48 | מאת: דנה

שלום רב, לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח להוצאת אבנים מהכליות PCNL.לפני שנה עשיתי אולטרה סאונד והרופא אמר שהוא לא רואה שוב אבן חדשה ומאז לא נבדקתי.אני כרגע בהריון האם יש סיכון לעובר או לי במידה והאבן חזרה?אם כן כיצד עלי לנהוג?תודה רבה

10/07/2012 | 17:36 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום דנה, כאשר יש מחלת אבנים פעילה בזמן ההריון , אז נחשב להריון בסיכון גבוהה. בשלב הזה אין לנו סיבה לחשוב שיש אבנים , בדיקת US אחרונה תקינה ואין לך כאבים. לכן לא הייתי נוקט בצעדים אקטיבים כדי לאתר אבנים , עדיף לא להכניס ראש בריא למיטה חולה. שיהיה הריון ולידה קלים בברכה ד"ר עמוס נאמן

07/02/2016 | 21:07 | מאת: אילה

יש לי כבר שנים אבן בכליה ימין... בעבר היו התקפים אך כבר שנים שיש שקט מהבחינה הזו. היה בעבר ניסיון ריסוק אך האבן לא הצליחה להתפרק לחתיכות קטנות מספיק בכדי לצאת מהגוף. חושבת על כניסה להיריון בקרוב ורוצה לדעת האם יש בכך סיכון...

מנהלי פורום אורולוגיה