טרום סרטני ??

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

28/06/2012 | 22:34 | מאת: Arik

תוצאות ביופסיה: High grade PIN involving one core Acute and chronic inflammation האורולוג אמר תאים טרום סרטניים. מה המשמעות של טרום סרטני. האם תמיד יהפוך לסרטני? תוך כמה זמן? לדלקת ( לא צויין בקטרייאלי או לא...) קיבלתי אנטיביוטיקה. האם עשוי לרפא? תודה על הפורום ועל זמנך היקר.

10/07/2012 | 08:49 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אריק, אני משער שאתה מדבר על PIN שהתקבל לאחר ביופסיה של הערמונית , כפי שציינת מדובר בממצא הנחשב לטרום סרטני. במספר מחקרים הראו שבביופסיות חוזרות , בכ- 25 אחוז מהגברים יתגלה סרטן ערמונית. לכן במקרים אלו מומלץ מעקב ולעיתים ביופסיה חוזרת. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה