התרוקנות והשתנה בעזרת שרירי הבטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

23/06/2012 | 16:57 | מאת: נח

, אני גבר בן 50 בריאות סה"כ תקינה ולא נוטל תרופות בשנים האחרונות על מנת להרגיש התרוקנות בשתנה עלי להיעזר בשרירי הבטן מה שהופך את העניין לסיוט התופעה - בעיקר לפני השינה אולטרה סאונד שערכתי לפני שנתיים הראה שארית קטנה בלבד ובינתיים המצב מחמיר אשמח לקבל את חוות דעתך

05/07/2012 | 09:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום נח, לפי מה שאתה מתאר מדובר בחסימה שבוצא שלפוחית השתן (bladder outlet obstruction - BOO ) בד"כ בגילך עקב הגדלה של הערמונית אך יכולות להיות סיבות נוספות. בשלב הראשוני שריר השלפוחית עדיין "חזק" מספיק כדי להתגבר על החסימה אך עם הזמן יכולים להיות שינויים כרונים. ממליץ שתבוא ליעוץ מסודר כולל בדיקה גופנית . במקרים אלו אני נוהג לבצע מספר בדיקות כדי להעריך את חומרת המצב . בד"כ יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה