דלקת חוזרת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

05/06/2012 | 15:10 | מאת: אילה

שלום, יש לי דלקת בדרכי השתן שכל פעם חוזרת. הפעם הלפני אחרונה הייתה לפני חודש, שם זוהו E.coli, אז טופלתי בזינט 500 וכביכול הבראתי. לפני כשבוע הצטננתי וביחד חזרה הדלקת, שוב זוהו E.coli וקיבלתי מהרופא מרשם לאפלודקס (שנמצא יותר מתאים מהזינט לחיידק). שלשום סיימתי ליטול את התרופה, אך עדיין אני סובלת מכאבים בבטן התחתונה. חזרתי לרופא המשפחה והוא רשם לי הפעם ציפרופלוקסצין. האם יכול להיגרם לי נזק מרוב השימושים באנטיביוטיקות השונות? אני מתלבטת אם להתחיל לקחת את התרופה. יש לציין שאני מקפידה על הגיינה, לוקחת גם פרוביוטיקה (בהפרש מהאנטיביוטיקה) וכן מתכננת ביקור אצל הגניקולוג. אשמח אם תוכל לייעץ לי בקשר לתרופה ולשפוך אור למה זה כל פעם תוקף אותי. תודה מראש

08/06/2012 | 08:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, דלקות חוזרות בדרכי השתן זה תופעה נפוצה מאוד בקרב נשים פעילות מינית. בד"כ הדלקת מתחילה לאחר קיום יחסי מין. במקרים מסוימים הדלקות חוזרות והנשים מאוד סובלות. בד"כ השלב הבא זה טיפול אנטיביוטי מניעתי בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה