בדיקת PSA

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

24/05/2012 | 13:04 | מאת: נחום

תוצאות בדיקת פי סי אי שלי לנושא הערמונית 0.7. אני בן 49. האם זה בתחום הנורמה.האם עליי להיות רגוע או מודאג תודה וחג שבועות שמח

08/06/2012 | 08:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום נחום, השאלה שלך הרבה יותר מורכבת ממה שאתה חושב. מטופלים וגם רופאים היו רוצים לקבל תוצאה שהערך שלה תקין או לא תקין , כך פשוט יותר. המציאות שונה. PSA הינו חלבון המופרש מהערמונית , משמש לגילוי מוקדם של סרטן ערמונית. ככל שערכו גבוהה יותר הסיכוי לסרטן גבוהה יותר , אין cut off אמיתי. ידוע שב- 25% ממקרים של סרטן ערמונית מתגלים כאשר PSA בגדר הנורמה בכל מקרה ערך זה נחשב בד"כ לתקין לגילך למרות שהוא מרמז ככל הנראה שאתה צריך להיות במעקב בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה