אבן בכליה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/05/2012 | 21:41 | מאת: עמית

בן 50 - אבן בגודל 15 ממ בכליה שמאל. עברתי לפני שבועיים RIRS כולל ריסוק בלייזר הולמיום, לא הוציאו את החלקים ובסוף הניתוח השאירו DJ סטנט. הוציאו את הסטנט לפני שבוע ומאז אני מחכה שיצאו כל החלקיקים אבל עד עכשיו לא ראיתי שיצא משהו. כמה זמן לוקח בדרך כלל לכל החלקיקים לצאת? האם יכול להיות שהחלקיקים עדיין גדולים מדי בשביל לצאת דרך השופכן? האם יכול להיות שעם הזמן החלקיקים יצמדו אחד לשני ויהפכו מחדש לאבן גדולה? בתודה מראש! עמית

08/06/2012 | 08:18 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עמית, הסיפור שלך נשמע קצת "מוזר" . אני משער שכן הוציאו את החלקיקים או לפחות את חלקם. אם נשארו חלקיקים קטנים לא תמיד ניתן לראות אותם אתה צריך להיות במעקב , במקרים אלו אני מבצע הדמייה כדי לראות אם נשארו אבנים. במידה ויש כאבים או חום עלייך לפנות ליעוץ רפואי דחוף בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה