אשך טמיר והשפעתו

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

20/05/2012 | 14:44 | מאת: בן

שלום, נולדתי עם בקע מפשעתיואשך שמאלי טמיר, בגיל חודשיים עברתי ניתוח לתיקון הבקע , אך עברתי ניתוח לתיקון האשך הטמיר רק לפני כחודשיים ( אני בן 17 ) , לאחר שהתגלתה הבעייה בצו הראשון.. האשך היה גבוה , והניתוח עדיין לא קיבע את האשך השמאלי בשך האשכים - אלא רק הוריד אותו למפשעה.. בעוד מספר ימים אדע אם אצטרך לעבור ניתוח נוסף או שהאשך יושאר כך. כמו כן, האשך הימני קומפנצטורי. בכל מקרה, רציתי לשאול.. גובהי 1.71 ומשקלי 69 בן 17 שנים, יש לי שרירים בידיים וברגליים, אך יש לי בטן די בולטת. הבנתי שרמה נמוכה של טסטוסטרון מגבירה את הסיכון לשומן בטני, האם יכול להיות שהבטן שלי מעט בולטת בגלל רמה יחסית נמוכה של טסטוסטרון? ואם כן, האם ניתן לעשות משהו בנידון? תודה רבה

27/05/2012 | 13:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום בן אפשר לבצע בדיקת דם פשוטה לטסטוסטרון ואז תדע אם הרמה נמוכה. בד"כ אשך יחיד תקין מפריש מספיק טסטוסטרון חשוב לקבל החלטות נכונות לגבי האשך. בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה