דחיית נתוח גידולים (לא ידוע האם הם סרטניים) משלפוה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/04/2012 | 08:49 | מאת: לאה

שלום רב לד"ר עמוס! אודה לך על תשובתך ולהלן הפרטים. בתאריך 4.2.2012 התחיל בעלי בן 65 לתת שתן עם דם טרי בכמות רבה, עלינו למיון. במיון בוצעו בדיקות כולל אולטראסאונד והוחלט לזמנו לציסטוסקופיה בדחיפות ואכן הבדיקה המבוקשת בוצעה בתאריך 7.2.2012 התוצאה הייתה 2 גידולים. נאמר לבעלי שתוך שבועיים יוזמן לניתוח להוצאת הגידולים. השבועיים הפכו לכ-3 חודשים. זומן לטרום ניתוח ב-16.4.2012 ולניתוח ב-29.2.2012. התאשפזות ב-28.2.2012. הגענו לבית החולים על פי ההזמנה, וזאת לאחר שמהמחלקה המזכירה בדקה כפעמיים שאכן בעלי מגיע לניתוח, ושם התחילה מסכת טעויות מבישה ונוראית, דבר שגרם לנו לחשוב האם בכלל מישהו קרא את התיק הרפואי. בעלי נשא של קלפסיאלה כתוצאה מניתוח חזה שעבר לפני 3 שנים, וכן מקבל קומדין שנאמר לו בטרום ניתוח להפסיק כ-5 ימים לפני הניתוח ואכן כך עשה. בקיצור, היות ולא היו מוכנים בכלל לקראת הניתוח של בעלי שלא ניתן לבצע בחדר ניתוח אישפוז יום וכי עליו לעבור את הניתוח בחדר ניתוח רגיל, כפי שכתב במפורש המרדים נאמר לנו לעזוב ולחזור הביתה וכי יודיעו לנו תאריך חדש לניתוח כפי שצריך. השאלה: האם העיכוב בהוצאת הגידולים שלא ידוע האם הם סרטניים ומהי מידת החדירה של הגידולים אינה מסכנת עוד יותר את בריאותו של בעלי. בכבוד רב, אישה מיואשת ומפוחדת

19/05/2012 | 14:12 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לאה, אם הממצאים שטחיים אז להמתנה מסוימת אין משמעותי , לעיתים הממצאים חודרניים כבר בזמן האבחנה , סבירות נמוכה שלזמן הזה יש משמעות אך ללא ספק רצוי להסיר את הממצאים בפרק זמן סביר. המציאות בבתי חולים קשה מאוד והעומס רב. מאז השביתה האחרונה התנאים קשים עוד יותר. לנו במחלקה צימצמו בערך ב- 20% את מספר חדרי הניתוח (וכך ברוב בתי חולים בארץ) מי שנפגע מזה בסופו של דבר זה המטופלים עצמם , אנשים כמו הבעל שלך מקווה שתמצאו פתרון מהיר. רפואה שלמה בברכה ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה