אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

11/04/2012 | 15:54 | מאת: ברק יפה

היו לי אבנים בכליות בעקבות זאת דלקות חוזרות עם דם בשתן. לאחרונה הופניתי לבי"ח להוצאת האבן אך האבן יצאה, למרות זאת חזרו לי הכאבים בצד ימין עם דם בשתן לכן הופניתי לסי טי עם חומר אבל רופאת המשפחה הפנתה אותי לאורולוג כדי שיאשר בדיקה עם חומר בטענה שלפי הבדיקות תפקוד הכליה שלי לא טוב ואכן האורולוג אמר שאעשה סי טי ללא חומר אבל אמר לי שתפקודי הכליה הם גבוליים. מה זה אומר והאם עלי לעשות משהו?

18/04/2012 | 09:14 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

אם היה דם בשתן ללא כאבים זה מחייב בירור. במסגרת הבירור מבצעים CT עם חומר ניגוד. במקרים בהם תפקודי הכליות גבוליים עושים "הכנה" לפי הבדיקה.

מנהלי פורום אורולוגיה