אולטרסאונד בטן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

04/04/2012 | 16:14 | מאת: יעל

שלום רב בבדיקת אולטרסאונד בטן לברור כאבי בטן עליונה התגלה גם הממצא הבא ב11.2011 ציסטה קורטיקלית בגודל 6.5 ס"מ. אין עדות להידרונפרוזיס. בבדיקה חוזרת אתמול, 3.4.2011- ציסטה קורטיקלית בקוטר 7.2 ס"מ בקוטב תחתון . אבן לא חוסמת בקוטר כ0.8 ס"מ בגביע עליון. אין עדות להידרונפרוזיס. מה משמעות הממצא?האם יש סיבה לדאגה בשל הגדילה בזמן הקצר מנובמבר וכיצד לנהוג לגבי הציסטה ולגבי האבן? תודה רבה

08/04/2012 | 14:48 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, אין סיבה לדאגה בשל קצב הגדילה של הציסטה כל עוד באמת מדובר בציסטה פשוטה. את צריכה להיות במעקב אורולוגי בברכה

08/04/2012 | 23:58 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה

מנהלי פורום אורולוגיה