כליה שנעלמה?

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

30/03/2012 | 18:06 | מאת: רונית

לבעלי (בן 30) יש כאבים באיבר המין (בצינור) הוא הופנה לאורולוג אשר הפנה אותו לUS לבטן. בבדיקה זו שנעשתה - לא מצאו כליה שמאל. הממצאים: כליה ימנית באורך 13.7 מוגדלת, ככל הנראה קומפנסטורית פרנכימה בעובי תקין אין אבנים או גושים אין עדות להידרונפרוזיס כליה שמאלית אין לזהות ערמונית באספקט שמאלי שלה הודגן מבנה ציסטי טובולרי המתכנס לתוך השלפוחית, נמדד עד 8.2 בקוטר מירבי כיצד ייתכן שלא רואים כליה ? האם הצטמקה? איך זה הגיוני ? ואיך זה משפיע על איבר המין? האם הממצאים חמורים? מה יש לעשות מפה? תודה

01/04/2012 | 17:50 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום רונית, מדי פעם כאשר אני עונה על שאלות בפורום אני נתקל בשאלה שבאמת מענינת אותי. טיפלתי במספר מקרים כמו של בעלך. מה שבעצם קרה זה שהיתה לו כליה בילדות שהתנקזה לשלפוחית הזרע, עם הזמן הכליה הצטמקה ונעלמה , גרמה להרחבה של שלפוחית הזרע. יתכן שלכאבים אין קשר לממצא אך יתכן שכן. במספר מקרים שטפלתי לעיתים הגיעו עם ממש עצירת שתן מכיוון שבלוטת הזרע לחצה על צוואר שלפוחית השתן. בחלק מהמקרים אני מבצע CT ובחלק MRI , לעיתים צריך את שנייהם. במקרים מסוימים אני מחליט לבצע ניתוח לכרות את הכליה המנוונת. ניתוחים אלו אני עושה בלאפארוסקופיה. אשמח מאוד לעזור לכם. אם אתם בקופת חולים כללית אתם יכולים לבוא לאחת מהמרפאות שלי באיזור כפר-סבא או נתניה דרך *2700 . בברכה ד"ר עמוס נאמן http://www.doctors.co.il/dr-42772

מנהלי פורום אורולוגיה