e- coli עמיד לאנטיביוטיקה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

27/03/2012 | 20:16 | מאת: ענבל

שלום אני בחורה בת 24. אושפזתי הרבה בשנה האחרונה בעקבות כאבי בטן בבתי חולים. כיום נתגלה אצלי בשתן חיידק e- coli שהינו עמיד לאנטיביוטיקה. הרופאה הסבירה זה זן בעייתי. ונתנה מרשם לזינט- אני לוקחת כבר 8 ימים ללא הטבה. אם הטיפול לא יעזור האם אני נמצאת בסכנה? האם החיידק יכול לגרום נזק? או לסכן את חיי? מה עוד ניתן לעשות? (אני רגישה לטריביד- שהרופאה אמרה שלזה החיידק כן רגיש) יש עוד אופציות טיפוליות? מודאגת ביותר.. ESCHERICHIA COLI 0.00 MIC SENSITIVITY ESBL NEG - AUGMENTIN 4 S AMPICILLIN\SULB 8 S AMIKACIN <=2 S CEFORAL 16 I CECLOR DERIVED I CIPROGIS >=4 R ZINNAT 4 S CEFTRIAXONE <=1 S ERTAPENEM <=0.5 S NITROFURAN <=16 S GENTAMYCIN <=1 S IMIPENEM <=1 S OFLOXACIN >=8 R PIPERACILLIN >=128 R RESPRIM >=320 R CEFTAZIDIME <=1 S SG 1.02 SG LEUCOCYTES UR. 75.00 LEUK./UL NITRITE NEGATIVE PH (URINE) 5.50 PROTEINE UR 30.00 MG/DL GLUCOSE URINE NORMAL KETONES NEGATIVE UROBILINOGEN NORMAL BILIRUBIN UR NEGATIVE ERYTHROCYTES NEGATIVE SEDIMENT RBC 3.00 HPF SEDIMENT WBC 20.00 HPF SEDIMENT SQEP 1.00 HPF SED.BACTERIA 3.00 HPF SEDIMENT MUCOUS 3.00 HPF SED.AMOR.CRYST. 2.00 HPF +++Urate

31/03/2012 | 19:17 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום לחיידק הספציפי הזה יש מספר אנטיביוטיקות שמתאימות. לעיתים יש צורך לטיפול באנטיביוטיקה לתוך הוריד בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה