דרום

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

15/03/2012 | 11:06 | מאת: אורית

בני בן ה7 סובל מכאבי בטן עזים והקאות מדי חודשיים שלושה, באחת ההתקפות פנינו למיון ובבדיקת CT נמצא הרחבה בינונית של אגן הכליה והרחבה ניכרת של השופכן - קוטר 17 מ"מ. א. מה זו הרחבה של כליה ושופכן, ומה ניתן לעשות? ב. כיצד ההקאות וכאבי הבטן קשורים להרחבה של הכליה והשופכן? תודה אורית

25/03/2012 | 23:10 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום אורית, הילד שלך מציג תמונה של כאבים עזים בבטן והקאות. כאבים אלה ככל הנראה מקורם בכליה ונקראים עווית כלייתית (renal colic ). ככל הנראה משני לחסימה מלאה או חלקית של השופכן. לעיתים קרובות במבוגרים כאבים אלו יכולים להיגרם מאבנים , אומנם בילדים הופעת אבנים נדירה יחסית אך בהחלט קיימת . אם בבדיקת CT לא ראו את האבן אז כנראה שאין אבן ויתכן והחסימה מולדת. חשוב מאוד שתפנו ליעוץ של אורולוג ילדים בהקדם בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה