אגני כיליה מורחבים

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

29/02/2012 | 15:38 | מאת: אבי28

בת 28 בריאה בד"כ מלבד חשד לקרוהן ואנמיה גאסטריטיס כרונית רפלוקס וושטי ופוליפי אדנומות שנכרתו. לאחרונה ביצעתי בדיקת שתן לכללית ולתרבית לאחר שהיו סימפטומים של UTI יצא חיובי לחיידק ה- E.COLI טופלתי באנטיביוטיקה והחיידק הוכחד. לאחר עשרה ימים רצינו לוודא שהדלקת אכן עברה ועשיתי שוב בדיקת שתן כאשר התרבית ללא צמיחה ובכללית היו אריתרוציטים מעל 250. באותו רצף של חודשיים ביצעתי כ- 6 בדיקות שתן לכללית בלבד וכולם יצאו תקינות חוץ מהאריתרוציטים שהופיעו באותה כמות. נשלחתי ע"י רופאת המשפחה לביצוע אולטראסאונד של הכליות ודרכי השתן (עדיין אין פיענוח) אבל הדבר היחיד שנאמר לי תוך כדי (אני אחות צעירה במקצועי...) זה שישנה הרחבה של אגני הכיליה. בנוסף עוד לפני ביצוע הבדיקה נתנה לי כבר הפנייה לנפרולוג. (רופאת המשפחה עוד לא יודעת על הממצא.) שאלותיי הן: 1. מה משמעות של אגני כיליה מורחבים? 2. האם האריתרוציטים שמופיעים אצלי בשתן יכולי לנבוע מכך? 3. האם דרוש מעקב כלשהו ואכן יש טעם לפנות לנפרולוג? אשמח לתשובה בהקדם האפשרי. תודה רבה

07/03/2012 | 20:22 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום 1. צריך לברר ממה ההרחבה , לעיתים אין לכך משמעות אך לעיתים יש גורם חוסם 2. יתכן שיש קשר בין ההרחבה לבין הארטרוציטים 3. לרוב הבירור של הרחבת כליות נעשה ע"י אורולוג בברכה, ד"ר עמוס נאמן

מנהלי פורום אורולוגיה