דם בשתן בשבוע 29 !!!

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

13/02/2012 | 12:28 | מאת: מירב

ד"ר עמוס נאמן שלום רב, אני בהריון בשבוע 29+3 ימים לפני כשבוע כאבה לי הבטן וקצת הגב. פניתי לרופא נשים שלי והוא בדק שמבחינת ההריון הכל תקין. כשחזרתי הביתה ללאחר שעתיים הופיע לי דם בשתן ( השתן היה כולו אדום). הפנו אותי לבית חולים למיון נשים שם עשו לי בדיקת שתן חלבון בשתן שיצאה שלילי. ואמרו לי כי הדם בא מכיון שנעשה לי בדיקה וגינלית וכי הגיוני שישנו דימום לאחר בדיקה זו. הרופאה חזרה ואמרה שיכול להיות שהדימום יימשך 3 ימים. ולא להתייחס. הדימום נעלם לאחר 4 ימים וביום השישי שוב ירד לי כמות של דם בשתן. ואז פניתי שוב לרופא שלי והוא חושב שיש לי דלקת בשתן ונתן לי לקחת אנטביוטיקה זינט. ושלח אותי לבדיקת שתן כללית. האם זה שיורד לי דם בשתן זה אומר שבטו שהכליות שלי נפגעו ??? והאם בדיקת חלבון בשתן שעשו לי בבית חולים שבוע לפני מאבחנת אם ישנה בעיה בדרכי השתן?? מה עלי לעשות מודאגת.

16/02/2012 | 08:30 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום מירב, לפי הסיפור יתכן ומדובר באבנים בדרכי השתן. במצבים אלו אפשר לבצע בדיקת US אולי הבדיקה תתן אינדיקציה מסוימת. אין לראות בתשובה זו יעוץ רפואי. ממליץ כמובן שתפני לאורולוג לבדיקה בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה