צריבה לאחר מתן שתן. הבדיקות שליליות

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

12/02/2012 | 09:01 | מאת: עמית

שלום לכולם. יש לי בעיה שהופיעה לראשונה בשנת 2006 וזאת הייתה צריבה חזקה בפין לאחר מתן שתן בלילה. הייתי הולך לעשות פיפי בלילה כמו כל בן אדם רגיל אך כשהייתי מסיים וחוזר למיטה פתאם הייתי מרגיש צריבה בפין ורצון להוציא עוד שתן. אז הייתי הולך לשירותים ומחכה שתירד איזה טיפה או שתיים. לפעמים אחרי זה הכל היה נרגע ולפעמים הייתי צריך לחזור ולעשות את הפעולה עוד פעם. זה היה בתקופת הצבא. הרופא הצבאי לא ייחס לזה חשיבות ואמר שאני פשוט לא ישן רגוע. אני מאוד מתחרט שלא התעקשתי אז. אבל לא משנה. אחרי כמה זמן התופעה חלפה והייתה מופיעה לעיתים רחוקות ואז נעלמת. לפני כחצי שנה התופעה חזרה ובגדול. התחלתי להרגיש את הצריבה בכל לילה. בדיוק אותה הרגשה של כאילו לא ממש סיימתי לעשות פיפי וזה צורב ורק בלילה. פניתי לרופאת משפחה והיא המליצה לעשות בדיקת שתן. בבדיקה התגלו שני דברים: גונוריאה ואוראפלזמה. נכון שגונוריאה היא מחלת מין אך מה שמעניין זה שלפני ובזמן שלראשונה הופיעה התופעה עדיין לא קיימתי יחסי מין אם אף אחת. וגם בשנים שאחרי לא הייתה פעם אחת שעשיתי בלי קונדום. אפילו מין אוראלי. כמובן אחרי שקיבלתי את התוצאות של בדיקת שתן טופלתי בזריקה ואנטיביוטיקה דוקסיצילין למשך שבועיים. אחרי שבוע ראשון הרגשתי שיפור משמעותי אך שבועיים לאחר סיום הטיפול התסמינים חזרו. ביצעתי עוד בדיקת שתן והפעם נמצאה אוראפלאזמה בלבד. קיבלתי עוד שבועיים של אנטיביוטיקה מסוג אריטרומיצין אם אני לא טועה. במשך הטיפול השני הזה לא הרגשתי שינוי כלל אך בבדיקה שביצעתי לאחר מכן הכל יצא שלילי. ביצאתי עוד אחת כעבור חודש בשביל להיות בטוח וגם היא יצאה שלילית. והתופעה עדיין קיימת. אורולוג המליץ על טיפול של שלושה חודשים בפרמיקסון והתקשה להסביר לי את החלטתו. כרגע אני נמנע מלהתחיל את הטיפול בפרמיקסון כי אני מרגיש ש סליחה על המילה אבל הרופא מתייחס למקרה שלי שהוא דיי מיוחד די בקלות רוח וחוסר רצינות ומנסה לנפנף אותי. אני מרגיש שהוא מסתכל מאוד בכלליות על המקרה הספציפי שלי. הוא לא עשה לי שום אבחנה חוץ מלשלוח אותי לבדיקות שתן. לא הסתכל בעיניו על איור המין אפילו. שכחתי לציין שמעולם לא היו לי הפרשות מהפין****** אני מאוד מיאוש מצפה להמלצה מה לעשות ולאן לפנות. מחכה לתשובה בקוצר רוח

16/02/2012 | 08:27 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום עמית, השאלה שלך ארוכה מאוד ומפורטת. האמת שאיבדתי קשר לחלוטין ואני לא מצליח להבין מה אתה בעצם רוצה. בכל מקרה , חבל על כל השאלות בפורום , סביר להניח שלא תקבל תשובה מספקת. תפנה לאורולוג שיבדוק אותך ויתן לך יעוץ בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה