אבחנה של אנגיומיוליפומה

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

22/01/2012 | 19:47 | מאת: אנגיו

שלום רב, אני בת 59, ברקע סכרת ולחץ דם. היה לי כאב עז במותן שמאלית, בus ראו ממצא מעורב, בחלקו היפואקוגני ובחלקו נוזלי בגודל כולל :10*8*6 ס?מ. בct רושם לממצא של 4 ס?מ אנגיומיוליפומה ועוד איזור של המטומה.. מה הטיפול המקובל במימדים האלה? מתי מקובל לנתח? האם יש צורך לקחת ביופסיה? האם האבחנה בct היא חד משמעית ? תודה

05/02/2012 | 18:47 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

שלום, האבחנה ב- CT נחשבת למדויקת. במידה והאנגיומיוליפומה דיממה (כמו במקרה זה ) ככל הנראה יש אינדיקציה לטיפול. היום לרוב מבצעים אמבוליזציה של הממצא אך יתכנו גם טיפולים אחרים. תשובה זו אינה מהווה יעוץ רפואי תפנה לאורולוג לחוות דעת בברכה

מנהלי פורום אורולוגיה