אולטראסאונד כליות ודרכי שתן

דיון מתוך פורום  אורולוגיה

14/01/2012 | 22:14 | מאת: משה

שלום אני בן 46 ולאחר תלונה על מתן שתן תחוף (כל כ-3 שעות) וקושי להתאפק כאשר יש לי שתן, נשלחתי לביצוע אולטרסאונד. אשמח לקבל את חוות דעתך על הממצאים: כליה ימנית – צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה הימנית 11.8 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. כליה שמאלית – צורה, גודל ומבנה רגיל. אורכה של הכליה השמאלית 11.9 ס"מ. ללא עדות לאבנים או הידרוניפרוזיס. שלפוחית השתן - בקיבולת תקינה, הדפנות סדירים. ערמונית בגודל 4.7 ס"מ, 2.8 ס"מ, 2.9 ס"מ בנפח 20 סמ"ק. נצפתה: שארית שתן לאחר התרוקנות כ- 17 סמ"ק. תודה

17/01/2012 | 18:52 | מאת: ד"ר עמוס נאמן

בדיקת ה- US סה"כ תקינה. אין בבדיקה זו רמז לאבחן מדוע יש לך את התלונות שציינת בברכה

18/01/2012 | 08:20 | מאת: משה

תודה רבה!!!

מנהלי פורום אורולוגיה